Horseracing.dk

Horseracing.dk header image 2

Superatlether til tandlægen

April 16th, 2008 · No Comments · Behandling etc., Enghavelyst, Foto, Klampenborg

Dagen i stalden idag, var præget af tandlægebesøg. Heste skal også have ordnet tænder. Et faktum mange overser til stor smerte for hesten og noget, der kan indvirker meget på, hvordan hesten går og dens præstationer iøvrigt. Ikke så underligt, for hvem har lyst til at gå rundt med tandpine.

Nu er det nok ikke helt på samme måde altid. Hestes tænder gror og laver tandspidser, og de kan så sidde og gnave og generer, udover heste altså også får huller i tænderne. Så vi har tandlægen på besøg for at tjekke hestenes tænder nogle gange om året.

Idag startede vi så fra en ende af, og det gik rigtig fint. Der er dog visse, der må bedøves af dyrlægen af hensyn til alles sikkerhed og for at det overhovedet er muligt. En af dem er Finish, som ses ovenfor. Dels har han en næsten “medfødt” skepsis og modvilje mod mænd i det hele taget, og når han så kommer valsende og tror han skal ordne tænder på Finish, så kan han dælme godt tro om. Bare han kiggede ham i munden, hvilket han fik lov til inden han blev bedøvet, så kunne jeg mærke hans puls lige så tydeligt helt oppe i halsen. Så der er kun et at gøre, og det er at bedøve ham. Det var godt vi fik det ordnet, for de trængte de kære bisser, og nu er det så gjort.

Tags: ··

No Comments so far ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment