Horseracing.dk

Horseracing.dk header image 2

Finish’ sidste dag på Enghavelyst

October 27th, 2009 · No Comments · Diverse, Foto, Karlebo


Finish “på pinden” på Enghavelyst

Jeg tog ned i stalden, så jeg var der lidt i 9 imorges. Planen var, at vi (Helle og jeg) skulle køre ved 11-tiden med Sin Cocos og Finish. Jeg gav ham et lidt lettere dækken på, og så gik vi en tur. Vi nåede akkurat lågen, så blev Finish forskrækket over et fældet træ, der lå et sted, hvor det ikke plejede. Jo det var der jo nok normalt, men i opretstående tilstand. Det var farligt åbenbart. I sin forskrækkelse hopper han op på svangen af min højre fod og ned igen. Jeg var iført gummistøvler set i lyset af alt det vand der er kommet. Det formål tjener de godt, men at have 400 kg hest hoppende op på mig, er de ikke lavet til, men støvlerne holdt. Jeg kan så melde, at min fod bestemt ikke gjorde. Det gjorde allerede på det tidspunkt rigtig ondt, men ud og gå skulle vi og der gik også lidt, inden den sådan “vågnede” igen efter slaget. Afsted kom vi, og jeg fik ham til at falde ned over chocket over noget så “unaturligt” som et træ i Dyrehaven!!!!

Vi nåede halvvejs til Fortunen, og så blev han lidt urolig. Kun en anelse, men jeg kunne godt fornemme, at det var klogt, at vende næsen hjemefter nu. Jeg kender ham trods alt ret godt efterhånden. Det skal så lige siges, at han kun en gang har hoppet en ganske lille smule, på vores efterhånden mange gåture. Men idag fik jeg så syn for sagen, for vi var ikke mere end lige vendt næsen hjemefter, før han flippede! Jeg blev aldrig klar over, hvad grunden var, men fuldblodsheste generelt behøver meget ofte ikke en grund. Men han var ikke bange, han var “bare” frisk. Men stadig var der da grænser for, hvor sjovt det var. Jeg fik ham beroliget og til at gå frem istedet for baglæns. Da det så gik op for mig, at han ikke var bange, men bare frisk kunne jeg lige minde ham om, at nu var han “en tak” for fjollet og så gik det såmænd godt nok, omend han stadig var noget anspændt og tempoet hjemover var bestemt marchtempo. Så jeg havde ihvertfald fået varmen, da vi nåede hjem.

Af flere årsager blev køreturen udskudt til om eftermiddagen, hvor vi kørte op med dem. De stod rigtig pænt på vej op og vi fik dem sluppet ud på folden. Som han plejer spænede Finish afsted og slog røven i vejret. Han var helt ustyrlig af glæde og det næste kvarter styrtede han rundt og jog med de andre og fortalte, at nu var han altså tilbage. Det var også rørende at se ham hilse på Classic First, som han jo er rigtig gode venner med.

Alt i alt var alt som det skulle være, og jeg forlod en “smilende” Finish der skuede udover marken med vennerne og træerne i baggrunden med de flotte farver. Men hold op, han vil blive savnet på Enghavelyst. Ikke bare af mig, men af os alle!

Tags: ··

No Comments so far ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment