Horseracing.dk

Horseracing.dk header image 2

Vinder Dansk Derby 2010 – Sir Henry

July 10th, 2010 · 2 Comments · Dansk Derby, Foto, Klampenborg, Nyheder/I avisen


Derbyfeltet rundt første gang med Sir Henry stort set i midten yderst


Rafael Schistl og Sir Henry vinder Dansk Derby 2010


Garderhusarerne på deres smukke heste blæser sejren ind


En glad Rafael Schistl på Sir Henry

Det er ingen hemmelighed, at jeg som mange andre, var dybt uenig i Voldgiftens afgørelse på Derbydag. Det skulle så ende med at blive et af de mest omtalte Derby’s i nyere tid og yderst kontroversielt. Afgørelsen endte i Overvoldgiften, der i går kom til følgende afgørelse:

Pressemeddelelse:
Dansk Galops Voldgiftsret har i dag behandlet afgørelsen af Dansk Derby 2010, hvor Klampenborg Galopbanes Voldgiftsret på selve løbsdagen deklasserede Sir Henry, der var først i mål, til tredjepladsen på grund af trængning af High Flyer kort før mål.

Dansk Galops Voldgiftsret fastslår, at det forhold, at Sir Henry trækker et par spor ud i banen ikke havde indflydelse på løbets resultat. Voldgiftsretten finder, at High Flyers rytter ikke hurtigt nok genoptog sin ridning og at det betød, at High Flyer kort før mål blev passeret af Diamool og derfor først var tredje i mål.

Resultatet af Dansk Derby 2010 er dermed, at Sir Henry er vinder af løbet, Diamool nummer to og High Flyer nummer tre.

Sir Henry er en brun hingst efter Academy Award (IRE) – Lady Clementine, Opdrættet af Stutteri Hjortebo, Ejet af Karin Salling, Trænet af Søren Jensen og blev redet til sejr af Rafael Schistl

Tags:

2 Comments so far ↓

  • Donald

    For sådan en amatør som mig er det forunderligt, at man kan få hestene til at løbe og, så vidt jeg kan forstå, endda synes dyret, at det er en fornøjelse. Det må være glæden ved bevægelse.

  • Deborah

    Donald, tak for din hilsen. Dels er hestene jo opdrættet til væddeløb gennem mange hundrede år, og dels trænet til det også. Derudover spilles der jo på det faktum, at heste er flokdyr og således gerne følger de andre. Når det er sagt, findes der jo på trods af dette selvfølgelig galopheste, der ikke kan lide og deltage i løb og dem som ganske enkelt ikke er gode nok.

Leave a Comment