Horseracing.dk

Horseracing.dk header image 2

Galopsporten, internettet og sociale medier

April 22nd, 2011 · 1 Comment · Diverse, Foto, Photo Favourites

Jeg har tænkt over dette længe, og det ser ud til, at man rundt omkring i nogen grad endelig er ved at få øjnene op for, hvad jeg har tænkt længe. Meget af “kampen” for at vække interesse hos nye mennesker i sporten skal kæmpes på nettet.

Facebook og Twitter

Dette gælder ikke mindst Facebook og Twitter, som er rigtig gode redskaber i den sammenhæng. Mange jeg taler med, ved dårligt nok, hvad ovensiddende er. De har måske lige akkurat hørt om Facebook, men Twitter. Det kan de slet ikke forholde sig til – se Anne’s indlæg om samme set fra hendes synspunkter, som jeg iøvrigt deler fuldt ud. Selv bruger jeg begge både til min personlige side deborah.dk og her, og har stor glæde af det til begge formål. Det er information, der breder sig som ringe i vandet. Vil man ikke have en hjemmeside, så kan man starte med en side på Facebook. Den kan altid linkes til en decideret hjemmeside senere og er faktisk en hjemmside i sig selv.

Ikke bare fordi, jeg får reklame for mine sider. Det handler det selvfølgelig også om, men fordi det er en win-win-situation, hvor man UDVEKSLER og deler information. Jeg har fået utroligt mange gode tip og links til sjove steder via begge. Udi informationen med hensyn til Galopsporten rundt i verden ville jeg ikke, have et så stort overblik, som nu, hvor jeg bare enten putter andre sites i mit RRS feed (forklaring følger), eller følger dem på Twitter eller Facebook og i nogen tilfælde alle tre ting. Jeg kan som eksempel nævne, hvor god hjælp jeg fik af en god hestevenner via Facebook, da jeg stod og skulle til Newmarket. Det udviklede sig på bedste måde hele vejen (mere kommer så snart som muligt), og uanset, er det da rart, at man kan få nogen tips i den sammenhæng. Og når man nu er der, skader det jo ikke at invitere sine ikke galopvenner til løb eller dele andre interessante indlæg om sporten. Selvfølgelig er det en hårfin ballance, men lidt engang imellem kan sagtens tænde en gnist, der måske bliver til mere.

At fremme sporten

Nu er alt det her jo selvfølgelig frivilligt. Både for banerne og andre i den sammenhæng. At folk helt personligt ikke vil være med, er en ting. Men dem som arbejder med netop at fremme sporten, skulle være på nettet, og det i stor stil. At de så personligt ikke har den store lyst, er det, men i sportens tjeneste skulle de gøre det.

Nu taler jeg ikke bare om de offentlige kanaler her. For vi ved alle, at der er krise over hele linien for tiden. Ikke bare i sporten og på banen som sådan. Der mangler penge og så køber folk ingen heste. Køber de ingen heste, er der ingen heste at træne og ride, og er der ikke det, ser det sort ud for rigtig, rigtig mange mennesker, som er afhængige af hinanden. Derfor er det i alles interesse at fremme sporten så meget som overhovedet muligt.

Hjemmesider og blogs

For nogen år siden havde hver træner med respekt for sig selv en hjemmeside. Mange i Danmark havde også. Så blev det så som så med det, og mange sprang fra, da de fandt ud af, at sådan et projekt sjovt nok også koster lidt. Det behøver altså ikke koste en formue, men lidt koster det til vedligeholdelse og abonnement af webhotel, og selvfølgelig at få sitet designet. Men der er gode folk til det, der gør det til en yderst rimelig penge. Det er selvfølgelig en rigtig god service for hesteejerne og det er klart også et meget vigtig argument. Hvis jeg betalte de penge hestejere betaler om måneden for at have min hest i træning, så kunne jeg ikke få websites og opdateringer nok om, hvad der sker i stalden.

Men lige så vigtigt er det, at vi kan vise noget frem, som gode eksempler til dem, som “står på kanten” af sporten og forhåbentlig er på vej ind, og at de kan falde over samme sider på nettet, hvis de søger efter noget. Som det er nu, ser det sløjt, sløjt ud. Selvfølglig har vi de offentlige sites, og det er godt, men de personlige historier og websites mangler. Rigtig mange trænere har ingen længere, og dem som har er ikke opdaterede i årevis. Jeg har sagt det før, men siger det gerne igen. Hvis man har en forældet og ikke opdateret hjemmeside, skal man se at pille den ned. Det er et rigtig, rigtigt dårligt signal at sende. Dette kommer selvfølgelig også an på konceptet, men uanset, skal oplysningerne være op to date. Det kan ikke nytte at de nyeste oplysninger, der ligger er fra (bare et eksempel) 2008. De heste man nævner i den sammenhæng kan være taget ud af træning mange gange, udover alle dem, som forhåbentlig er rendt i systemet siden. Det er bare ikke godt nok. Med en uddannelse som Multimediedesigner, taler jeg ikke bare ud i den blå luft. Og inden du spørger. Nej jeg laver ikke selv sider, men jeg skal gerne vejlede omkring de muligheder der er, og henvise dig til dygtige folk som kan. Og ønsker du at benytte mine fotos på din hjemmeside/blog, finder vi også ud af det.

Det kan sagtens virke overvældende, at skulle finde ud af, hvordan sitet skal se ud, men ligger du det i hænderne på kvalificerede mennesker, skal du forhåbentlig nok få noget, der afspejler dig og dit på bedste måde. For I er jo i dialog omkring det hele vejen. Ønsker man ikke at starte forfra, kan man sagtens bruge en platform som WordPress, som jeg også bruger. Det er let og utrolig brugervenligt, og man kan hurtigt skifte design, hvis man bruger det, der allerede ligger. Man kan også vælge WordPress og tilrette til personlig smag. Faktisk er begge mine blogs WordPress. Horseracing.dk har kun fået tilpasset skriftfarver, og skrifttyper, Headeren mangler at blive skiftet, hvorimod deborah.dk er lavet for mig, efter mine anvisninger, men på WordPress platformen. Man kan også starte med en helt gratis side, på wordpress.com og så se, hvordan man synes om det. Skulle man senere ønske at være på eget domæne, kan disse sagtens fusioneres uden problemer.

Udover nævnte, er der hele spillesiden, som rigtig mange også går op i, og som også er meget vigtig for sporten. Det er en del, jeg ikke gør det ret meget i, men som jeg selvfølgelig erkender, er meget, meget vigtig for sporten. Så selvfølgelig ville det være godt, at nogen skrev noget om det også. Det være sig både på blogs, hjemmesider og på de sociale medier.

Jockey’er og andre implicerede

Her har jockeyer og andre involverede jo også en rolle. Jeg har selv denne blog, som jeg oprettede i 2009. Selve domænet har jeg haft længe, ligesom min andet. Indrømmet, jeg elsker computere, at skrive og galopsporten, så det lå lige for, at starte denne blog i sin tid. Noget jeg har haft lyst til i mange år. Lysten er ikke blevet mindre med årene, men desværre er kræfterne blevet færre. Så jeg får ikke skrevet så meget, som jeg gerne ville, men jeg prøver så godt jeg kan.

Men andre har jo lov at følge op og hjælpe til. Jockey’erne synes jeg også her kunne hjælpe. Har de ikke mod på en hel hjemmeside/blog, kunne de ihvertfald melde sig på Twitter og/eller Facebook og sprede lidt info og opdates om deres liv som jockeys. Det er da sådan noget, der også er sjovt at læse som interesseret galopmenneske. Og her skal deres rolle som forbilleder ikke underkendes. Vi vil jo gerne have flere lærlinge og unge mennsker i sporten, så let jeres små rumper jockey’s og kom ind i kampen.

I dag kan Facebook og Twitter deles via mobiltelefonen, så selv det at de er på farten, er ingen undskyldning for, at undlade. Alle os “på gulvet” og ikke mindst alle vores daglige ryttere, der er med til at holde “skuden kørende” – også de historier er vigtige. Fra den vinkel, får vi et helt andet forhold til de enkelte heste, end jockeys og i mange tilfælde også hesteejere gør. Det er os der tager os af hestene i det daglige. Og det giver da helt sikkert en vinkel som hestejere, men sandelig også publikum som sådan gerne vil læse om. Så også I kan hjælpe til.
Der er også dem som både, rider og passer deres heste selv, og de er da rigtig oplagte til netop at skrive om deres oplevelser med hestene.

Et er sikkert, og det er, at der skal løftes i flok, hvis vi skal bevare en sport og ikke mindst en bane, vi alle elsker højt, og som det ville være en katastrofe på helt utroligt mange planer, at miste. Så gør din del, så meget eller lidt, du kan. Hver en lille indsats tæller! Rigtig god Påske! Nedenfor lidt forklaring og brugsforvirring omkring RSS-feed, Twitter og Facebook- klik på de links, jeg har lagt i starten af hvert indlæg til Wikipedia, som faktisk giver en meget fyldestgørende forklaring på alle:

Google Læser. Det smarte med Google Læser/Reader, er at du i samme omgang kan putte alle dine mails (fra alle mailkonti) i Google mail, du kan bruge deres kalender og således have alt “under et tag” og ikke mindst kan du komme til det hele, ligemeget hvor du er. Især praktisk for netop vores jockeys og trænere, der rejser meget.

Men for nu at vende tilbage til de her Feeds. I google reader, putter du bare linket til siden ind i øverst oppe Tilføj abonnement” og du kan så operette mapper til det forskellige, som det passer dig. Således har jeg mapper til almindelige blogs, madblogs, galopblogs, galopsport som sådan, nyheder m.m. Bare for at illustrere. Det er ikke kun blogs, der har RSS-feeds. Det har de fleste sites med respekt for sig selv nu om stunder. Det betyder, du kan læse alle dine nyheder et sted. Det være sig nyeste madopskrift, seneste fra galoppen i Danmark, Norge og Sverige og mainstreem nyheder eller det kan være sidste nye poster på dit favoritugeblads site. Jo mulighederne er uendelige. Unødigt at sige, at du også kan dele dine favoritter med venner og familie.

FacebookFacebook har folk som regel hørt om på en eller anden måde. Hvis ikke de selv er der, kender de ihvertfald nogen, der er. Der har været megen kritik af Facebook på forskellige punkter, men på langt de fleste, har de rettet op, og ind til højre. Du bestemmer helt selv, hvor meget du vil vise offentlig og hvilke oplysninger, du deler. Du kan invitere folk til at være venner med dig og du kan blive inviteret til at være venner med andre, og folk kan selvfølgelig afslå din invitation, ligesom du kan afslå. De venner du har på din venneliste skriver måske opdateringer om, hvad de går og laver. Det får du så besked om, ligesom man på Facebook, kan bruge de Feeds, jeg nævnte før, til blandt andet at vise blogopdateringer og også Twitteropdateringer. Man kan også melde sig som tilhænger af stort set en million tilng. F.eks. siden her på facebook, Dansk Galop’s og Galopsport.dk bare for at nævne de mest relevante, men der er mange, mange flere, både svensk, norske og ikke mindst engelske og amerikanske, når vi taler galop. Taler vi generelt, er der skuespillere, mediepersoner, film, musk og meget, meget mere. Igen en meget let og sjov måde, at holde sig opdateret på, både om ens favoritting, nyheder af alle slags og vennernes gøren og laden (afhængig af, hvor meget de deler). Jeg personligt er lidt ked af dem, som bare har “en sovende” proil, for så ryger ideen jo lidt. Hele ideen er kommunikation og at dele. Men man bestemmer helt selv, hvor meget og hvor lidt og hvem der ser hvad. Og inden du kritiserer, så prøv selv. Facebook har udviklet sig rigtig meget, siden det kom frem, og jeg er sikker på, du vil få glæde af det, ganske som jeg har. Selvfølgelig er man ikke nødvendigvis tætte venner med alle man har som venner derinde. Men det sætter man jo selv grænsen for også. Og hvis man kun ønsker de nære, nære venner, jamen så gør man det. Uanset, er der masser af muligheder, for at dele både familiefotos, oplevelser, links og tips. Så giv det en chance. Og er du i tvivl om noget – jamen så spørg endelig. Vi er flere, der gerne hjælper. Groft sagt, er Facebook en krydsning af Twitter og en hjemmeside.

Twitter_logo_png_100Twitter bestemt ikke til dem, som har “sovende” profiler andre steder. Twitter er kun til små hurtige opdateringer og man følger andres. Man kan selvfølgelig godt være der kun for at følge andre, hvis man vil, men så ryger ideen. Der er begrænsninger på hvor lang din twitterbesked kan være. Og er man til de korte små opdateringer, som til genæld kan ske ofte, så er Twitter ideelt. Det er svært at forklare, men som med Facebook, så vil jeg anbefale, at man prøver det og finder det, der passer en bedst eller deltager i begge, hvilket man jo også kan.

Tags: ··········

One Comment so far ↓

Leave a Comment