Horseracing.dk

Horseracing.dk header image 2

Tanker til Lennart

May 7th, 2011 · No Comments · Foto, Klampenborg

Jeg skal selvfølgelig vise fotos fra dagen i dag. Men dels, er der også fra sidste uge og dels er humøret efter dagens begivenheder ikke lige til det. Jeg skal prøve at fortælle, hvad der skete. Dagen var Irish Day – en dag der ellers plejer at været rigtig festlig med besøg af rigtig mange herboende irere. Således også i dag, og vejret var helt perfekt. Gode løb var der også, så alt i alt, var der forventninger om den perfekte dag på banen. Det skulle desværre vise sig, at blive meget langt fra det.

Dagens første løb Goresbridge 2000 Guineas Trial. Der var kun 5 heste til start, så det var til at overse, men stadig spændende. Feltet lå ret spredt, da de rider ind på bagsiden, med Lennart Hammer på Azincourt (IRE) bagerst. Vi kender ikke alle detaljer endnu, men faktum er, at Lennart simpelthen glider af hesten. Han er fri af de andre, og kommer under hesten. For nu at gøre en meget lang historie kortere, så ligger han sammenlagt 1½ time på banen før han bliver kørt væk. Først skulle de have en lægeambulance ekstra og så siden en lægeambulance mere. Ihvertfald bliver Lennart overført til traumecentret på Riget i bedøvet tilstand, og det bliver senere konstateret, at han har flere brud på et lårben og et brud på det andet, og han opereres her i aften/nat.

Selvsagt var hele banen påvirket af forløbet, men i særdeleshed var dagen da ødelagt for alle os, der kender Lennart. Den store bekymring gik også i høj grad på, om hans tidligere traumer (han har haft brækket ryggen 2 gange), var inde over. De fleste kan forestille sig, at fald i stor fart, og at blive jokket på af en hest, ikke er det sundeste for nogen, men da slet ikke med tidligere brud på ryggen. Vi var alle meget nervøse for potentielle nye skader der eller opbrud af gamle, men heldgvis var meldingen den vej positiv. Men brud på begge lårben er så sandelig heller ikke småting, og jeg kan ikke forestille mig, at Lennart når at komme igen i år. Men bare han gør senere i god tilstand, så er det også nok. Lige nu skal der gå mange tanker til ham, og hans familie, som jo ihvertfald også er påvirket.

Nogen dage er bare sådan Tycho Brahe dage, og i dag var vitterligt en sådan, hvor en ting bare sætter en kædereaktion igang, og det så bare bliver ved. Udover Lennarts uheld som var alt rigeligt, havde vi en storfavorit, der “glemte” at den skulle rundt svinget, og også smed sin rytter Manuel Martinez (der iøvrigt i det ridt netop var stand-in for Lennart). Den udgik selvsagt, men heldigvis kom hesten ikke til skade og Manuel heller ikke alvorligt, omend han var noget øm og dårlig og også måtte opgive yderligere ridt, da han havde redet Stuart Little.

I dagens sidste løb, brød Black Angel ud af startboksen, og det var da ufikst, men heldigvis kom Cathrine Weilby ikke til skade og så vidt vides heller ikke hesten. Der var da små lyspunkter indimellem, men lige nu, overskygger Lennarts alvorlige tilstand som sagt tingene, så det må lige have lov at bundfælde sig, og så må der komme flere fotos og tekst, og lidt mere om dagen iøvrigt senere.

Rigtig god bedring til Lennart og mange tanker også til hans familie.

Tags: ······

No Comments so far ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment