Horseracing.dk

Horseracing.dk header image 2

Endnu et farvel – Kim Andersen

July 4th, 2011 · 5 Comments · Diverse, Foto, Klampenborg


2009: Kim på Flyer vinder First Marine Price Run før Indian Well og Jacob Lokorian


2009: Kim vinder Larch Ærespræmie på Viola Vrinsk


2010 – Kim Andersen i den daglige træning – her på Alnitak (USA)


August 2010: Fredrik Johansson på Half Dane og Kim Andersen på Sir Randolph i Rainbowstables.com Opdrætningsløb, som Kim Andersen vinder


August 2010: Her er det Kim på Madamme Esprit og Eddie Ahern på Halløjsa. I denne omgang måtte Kim henvises til 2. plads

Det var en lidt underlig dag i dag. Det på flere planer, og som vi har talt om ofte, galopsporten, er fuld af op og nedture. Det er livet jo også, men stadig. Og ganske særligt i øjeblikket synes jeg, vi i sporten har været plaget af de store udsving. Ikke mindst med tanke på Lennarts uheld og sådan. Det var slemt nok, og et svært farvel for os i sporten, men nu skal vi så af med endnu en rigtig veteran. Nemlig Kim Andersen.

Kim har været i sporten i “100 år”, og ihvertfald sålænge som jeg kan huske. Ikke at jeg husker særlig godt, men eftersom vi er jævnaldrende, så kan jeg jo regne den ud. De helt specifikke “tekniske detaljer” i Kims omfattende karriere som jockey, er der nok andre, der vil skrive om. Og de er bestemt også værd at tage med. Han har været championjockey et utal af gange, og har redet et helt liv, og vundet alle de klassiske sejre.

Jeg tænker, at det må være en fantastisk svær beslutning at tage, også selvom man selvfølgelig er klar på, at den dag kommer. Især når beslutningen på en eller anden måde bliver taget for en. Men det er den nok nødt til, når man elsker noget så meget, som man SKAL gøre, for at ride løb og holde til det, så skal man også næsten tvinges af hesten. Enten af et uheld og/eller skader i et eller andet omfang. Og netop derfor, er det så også i Kims tilfælde en gammel skade, der er brudt op, der er blevet den direkte årsag til hans karrierestop. Og har man ondt, og skal gennemgå en stor operation, så kan jeg sagtens se, at sådan må det være.

Men at jeg kommer til at savne Kim, både ved stalden (han er hos naboen – Søren Jensen) og på banen, skal ingen hemmelighed være. Det er altid superhyggeligt at støde på Kim og få en sludder og han er altid den perfekte gentleman. Jeg håber det bedste for Kim i fremtiden, både med hensyn til operation, og efterfølgende, når han også skal finde sig “en ny hylde”. Og så kan det da være, han kommer forbi og ser løb – man ved jo aldrig.

Tags: ··

5 Comments so far ↓

 • Michael Moesby

  Ærgerligt at se Kim stoppe allerede, men det er jo spillets regler, at skulle risikere skader.

  Kim har altid stået for stor professionalisme, og vil udover sine mange sejre, store som små blive husket for dette.

  Det er et stort tab for sporten, at denne seriøse sportsmand lægger støvlerne på hylden.

 • Mahalo

  Sikke en flot og informativ blog du har her, Deborah!
  Jeg er imponeret!

 • Deborah

  Som du ved Michael, så holder jeg meget af, at tingene er “som de altid har været”. Og nogen ting og nogle mennesker, hører bare til. Kim hører i den grad til, og jeg kommer til at savne ham – meget. Men hverken jeg eller andre kan jo stoppe tiden, og den dag måtte jo komme på et tidspunkt. Men trist er det.

 • Deborah

  Tusind, tusind tak skal du have, du aner ikke, hvor din søde kommentar luner mig!!

 • Endnu et farvel til en hæders”mand”

  […] er ikke så længe siden igen, vi sagde farvel til Kim Andersen. Det var et stort tab og nu har en af hans faste ridt Sir Randolph også måtte opgive karrieren. […]

Leave a Comment