Horseracing.dk

Horseracing.dk header image 2

Weekendens positiver – Oaks og Grand Prix

July 24th, 2011 · No Comments · Foto, Jägersro, Klampenborg, Svenskt Oaks


Jive (SWE) med Espen Ski i sadlen, da hun startede i Dansk Derby, hvor det gik knap så godt, men i går tog hun revance

Weekenden har ellers været præget af alverdens ulykker og katastrofer. Den ene værre end den anden. Det bliver der skrevet nok om allerede, og livet går jo videre “udenom” alt det skrækkelige. Vi må nok prøve, at holde fast i det positive, og det var der så galopmæssigt masser af heldigvis.

Lørdag stod den på Svensk Oaks, hvor der var mange fine heste til start. Blandt andet Derbyvinderen fra Danmark Tigress Eleven og forventningerne til hoppen var da også store. Men der var flere med chance.

Således også Jive fra Long Racing. Stalden har som mange andre været plaget af sygdom her i sommer og det har selvfølgelg præget resultaterne. Så indtil nu har der ikke vist sig de resultater, der skulle med de evner hesten skulle have bare på papiret. Men lørdag var der så smæk for skillingerne og Jive med Espen Ski i sadlen kunne kalde sig vindere af Svensk Oaks 2011.

Tigress Eleven skuffede ikke på nogen måde ved at komme ind på en fin 3. plads. Også i Sverige var banen allerede i går næsten mere svømmehal end noget andet. Men vi kan jo kun tage det, som det er. Verde Mar fortsætter sin stormen frem og vandt således også i går, ligesom Luca Brasi er helt ustoppelig. Fantastiske heste de to. Så de skal bestemt også nævnes under positiverne. Udover Oaks vandt Espen Ski også Altamiralöpning med Ride For Roses(IRE), trænet af Lennart Reuterskiold Jr.

I dag var det Skandinavisk Grand Prix på Klampenborg. At sige, at det regnede forslår næsten ikke. Det har således regnet uafbrudt i tre dage. Selvfølgelig kunne jeg være taget afsted. Men at stå i stiv kuling og regn i mange timer, når jeg lige har været syg og Dantoto ovenikøbet sendte det hele. Nej, det orkede jeg altså ikke. Så jeg så herhjemme. Og jo flere løb jeg så, jo gladere blev jeg for, at jeg tog den beslutning. Når det er sagt, så var det jo også en positiv dag på Klampenborg.

Der var sådan helt personligt en postiv placering til Majestic Eleven fra stalden. Derudover var der Skandinavisk Grand Prix på programmet over 1800 meter. Et løb med rigtig gode heste i, og hvor kommentatoren på Dantoto mente, at Finn Ind måske havde taget mulen for fuld. Man skal ikke skue hesten på hårene! Lille og sej er han ham Finn og under Cathrine Weilby afviste han meget bestemt selveste Peas And Carrots og rykkede hver gang denne truede ham og vandt en overbevisende og utrolig flot sejr og derefter Nottingham (SWE) og Shane Karlsson. Udover den flotte sejr i Skandinavisk Grand Prix, fik Ingemette Dejgaard også en 2. plads med Harley og en 3. plads med Ladybird (SWE) i Brogaarden Handicap, så jo, de er flyvende oppe i Dominostalden. Når vi taler pladser her, taler vi en vindertid på 1.45,7 og 2. og 3. pladsen har begge tider på 1.45.9, så det er ikke meget, der skiller ad der.

Der var også amatørløb i dag. Og Rikke Bay Torp red trofast sin favorit Bologne, som nu er 11 år gammel. Han nyder åbenbart stadig at løbe, og i dag nød han tilsyneladende at få vand under hovene. Ihvertfald sejlede han selvsikkert i mål som en fin, fin vinder af det løb.

Stort tillykke til alle weekendens vinder. Især et stort tillykke til Espen, som den vej rundt fik gjort Norge ære og kunne bringe lidt positivt til et land i knæ lige nu.


Cathrine Weilby på Finn Ind Again, som hun har vundet på før, men aldrig Skandinavisk Grand Prix som i dag

Tags: ·············

No Comments so far ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment