Horseracing.dk

Horseracing.dk header image 2

Regler for hopper ifolet og føl født udenlands

June 23rd, 2012 · No Comments · Avl, Foto

Vi har lige haft en interessant “snak” ovre på Facebook, men jeg synes, det har en ret bred interesse, så derfor vil jeg tillade mig at gengive noget af snakken her, så alle kan følge med. Spørgsmålet lød:

Hvordan kan Lake Cooloola starte i Dansk Derby når den er opdrættet i Tyskland? Er det ikke for Skandinavisk opdrættede heste?

Her er lidt af den efterfølgende “snak”:

1. Hvis hoppen har været danskejet og registreret og har folet i Tyskland hvis den f.eks har været til bedækning, vil føllet få tyske “nummerplader” men stadig være danskopdrættet. Jeg kan huske tidligere tilfælde (i 80´erne!) hvor det var tilfældet med en der havde fået GB som bogstaver for fødeland, men danskopdrættet da hoppen var i England til bedækning da føllet blev født

2. Tak for din forklaring- Det giver menig, men lidt underligt at der står tysk opdrættet i et løb for skandinaviske heste. Det står i galopsystemet, den er tysk opdrættet.

3. Ja, før i tiden havde disse heste et suffix, der stod med små bogstaver, så man kunne se, at hesten kun var født men ikke opdrættet i udlandet… men det er tilsyneladende lavet om nu. Jeg husker, at eksempelvis den gode hoppe, Lumen, havde et lille (fr), fordi hendes mor havde folet i Frankrig.

4. Vedr. Hoffmann og Lumen, så er forskellen den at Hoffmanns mor Alagna blev købt ifol (Hoffmann) i Frankrig af Lena Frandsen, som lod hoppen blive og fole i Frankrig samt bedækket med Fly to the Stars (resultat dansk opdrættede Vivaldi), altså havde hoppen aldrig været indregistreret i DK. Lumens mor, La Le Lu blev importeret og løb i DK for Stald Recent, som sendte hoppen til Lake Coniston, føllet kom til verden i DK (Pure Magic). La Le Lu sendes til Frankrig med sit føl og bedækkes med Verglas, forbliver dér og foler Lumen, som indføres til DK med La Le Lu senest 1. juni i fødselsåret. Oven i købet blev La Le Lu også bedækket med Keos (resultatet blev Lulla) inden hoppen og føllet Lumen returnerede til DK!

5. Reglerne er ændret og med en lempelse: Stk. 2. Som danskopdrættede heste betragtes
a. heste født i Danmark af her indregistrerede hopper og forblevet i Danmark indtil 1. juni det
følgende år.
b. Heste født i udlandet af her indregistrerede hopper og ført til Danmark inden fødselsårets
udgang samt forblevet i Danmark indtil 1. juli det følgende år.
c. Heste født i udlandet af udenlandskregistrerede hopper under forudsætning af,
– at ansøgning om registrering af hoppen er indgivet til Dansk Galop, før hoppen foler i udlandet
– føllet registreres i fødselslandet
– fødselsanmeldelse tilsendes Dansk Galop
– hoppen indføres til Danmark senest ni måneder fra købet af hoppen
– føllet indføres til Danmark senest den 31. december i fødselsåret og forbliver i Danmark til 1. juni
det følgende år.

Dette skulle forhåbentlig gerne gøre alle klogere, så ingen har misforstået, hvis de sender deres hoppe på herrevisit udenbys. Og så kan I jo fortælle mig, hvem ovensiddende føl er? Det er så i den grad født her i Danmark!

Tags: ····

No Comments so far ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment