Horseracing.dk

Horseracing.dk header image 2

En udsat post

September 15th, 2012 · 1 Comment · Diverse, Foto, Täby


Fredrik Johansson fotograferet på Täby, Stockholm, da jeg var der for en uge siden

Jeg tror ikke, der er mange udenfor sporten der gør sig klart, hvad jockeys bliver udsat for, og hvor hårdt det slider på kroppen, og hvad det i det hele taget kræver at være jockey.

Set udefra, tror jeg mange forestiller sig “jamen de sidder der jo bare”. Nej det gør de ikke, de står! Og prøv du at så bare at stå på et gulv, med bøjede knæ i bare 5 minutter. Forestil dig så, du har flere hundrede kilos levende hest under dig, der løber med op til 60 km i timen. Du skal udover dine ben, der holder hele kroppen, holde ballancen, styre og tænke taktisk undervejs også, og nogengange skal du undgå meget farlige situationer, hvis ikke du ryger i dem. Du skal for manges vedkommende kæmpe med vægten oveni alt det her. Og så er vi ikke begyndt at tale skader.

Nu har jeg nævnt ovensiddende, men der skal ikke megen fantasi til at forestille sig, at falder man af samme hest med den fart, og falder man uheldigt, bliver trampet på, og eventuelt sparket også, så får man altså skader. Det er næsten ikke til at undgå uanset, hvor god man er. Man ved aldrig. Det er levende dyr og således bliver det uforudsigeligt. Dertil kommer, at jockeys rider rigtig mange løb på en uge, og med den frekvens, så er det bare uungåeligt. Og som nævnt, der skal egentlig ikke meget til at man bliver sat ud af spillet. Har du en forstuvning, brækkede noget som helst eller nogen som helst skader på bevægapparatet. Jamen så kan du ikke ride.

Fredrik har været med i mange år, og også hans krop har fået sine knubs, og nyeligt har han så fået lidt igen, og det begynder at slide på ham. Det bliver ikke sjovere med alderen, at komme sig over de her ting. Jeg håber Fredrik kommer sig og kan ride de løb, han håber, han kan slut på sæssonen. Frafaldsprocenterne udi jockeyer har været rigelig på det seneste, og vi kan ligesom ikke rigtig blive ved at afgive, det være sig uanset grund. God bedring til Fredrik.

Tags: ···

One Comment so far ↓

Leave a Comment