Horseracing.dk

Horseracing.dk header image 2

Nytårshilsen med gæsteindlæg: Til galop i Thailand

December 29th, 2012 · No Comments · Diverse, Foto Ib Hagemann, Udenfor Skandinavien

Fra den “udsendte medarbejder” (Ib Hagemann) i Asien har vi modtaget følgende billedrepotage og historie:

DSC02617opt

Til væddeløb på galopbanen i Chiang Mai, Thailand

Ja det var en forunderlig dag, næsten som at være på Klampenborg Galopbane
Det startede med at totoén var gået ned (hele 2 gange gik det ned) og løbene blev udsat ca ½ time , men da så det fungerede var spillelysten stor, hestene var kommet på banen og præsenteret og gik rundt bag ved startboksene.

Der var megen hygge i spillehallen, hvor der også var masser af diverse restauranter/køkkener, hvor man kunne købe masser af lækker mad til ingen penge. Der havde Klampenborg noget at lære.

Endelig blev der givet starttilladelse og hestene blev læsset, starten gik og igen som på Klampenborg dårligt højtaleranlæg kunne næsten ikke høre eller forstå noget, løbet var ca. 1600 m, og så ud som om det var et quarterløb. Der blev bare redet derudaf fra starten uden taktik.

Efter endt løb, stod puplikum og kikkede op på dommertårnet og afventede resultatet, der blev hængt op i vinduet. Under løbene var puplikum helt vilde, de råbte skreg og heppede på de heste, de havde spillet på.

Efter løbet gik hestene i vinderområdet og blev sadlet af og jockeyen vejet tilbage og jockeyerne kunne så løbe tilbage til jockeyrummet og få nye farver på. Og så ud på banen, hvor hestene gik og ventede og så op igen til næste løb.

Der skete mange sjove ting, såsom, at banen først blev harvet efter hvert 4. løb, og dem der trak heste, var i brune korte bukser og brune skjorter og en del af dem bare gik barfodet eller små sandaler. Vægten lignede stort set den i Klampenborg. Jockeyrummet var lidt mere åbent og luftigt. På nogle monitorer kan man se hvor meget 1-2 væddemålet evt. kunne have givet ved de respektive placeringer, men stort set en dejlig og oplevelsesrig dag.

En lille billedserie er sendt med så man kan få et lille indtryk af, hvordan der ser ud og foregår.

Håber i også kan få lidt ud af mine oplevelser!!!

DSC02604opt

DSC02605opt

DSC02606opt

DSC02612opt

DSC02614opt

DSC02616opt

DSC02620opt

DSC02621opt

DSC02624opt

Jeg siger mange tak til Ib for hans interssante reportage, og skulle andre have lyst, ved du hvor, du kan finde mig.

Med denne fine hilsen ønsker jeg Godt Nytår – hvor end du er!

Link:
Banen’s hjemmeside

Tags: ···

No Comments so far ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment