Horseracing.dk

Horseracing.dk header image 2

Lidt om fotos eller mangel på samme

January 10th, 2013 · No Comments · Diverse, Foto, Göteborg, Jägersro, Klampenborg, Täby

IMG_3049opt2_SirHenry
Sir Henry sammen med jockey Rafael Schistl og trækker Karen Laursen efter sejr i Brogaarden Handicap over 2400 m

IMG_3079opt_Mowerina
Opløb i Dansk Mowerina 2012 – Her ses fra venstre: Nummer 3. Phoebe redet af Max Friberg, nummer 2. Blue Saphire og Oliver Wilson og bag dem Jacob Johansen på Opening Day

IMG_3155opt_AnthonyHammer
Lennart Hammer og Anthony på vej til start i Beirholm Derby Testen, som de vandt

IMG_3013opt_Condor_Wilson
Oliver Wilson her i høj grad “in action” på Condor på vej rundt svinget i Brogården Handicap

IMG_3354opt_RaynaStott
Marc Stott og Rayna på vej til start i INCO Maidenløb over 2200 m, som de vandt

Her er et lille kig tilbage på Mowerina-dagen 2012 – 20. maj, valgt helt tilfældigt bare fordi, jeg selv synes om dem. Dejlige fotos at have, når temperaturen udenfor pludselig er dumpet og der trues med både sne og meget mere. Det er en side af den sag. En anden side, er hvor mange fotos der rent faktisk ligger. Ingen af de ovensiddende har været vist nogen steder før, og tro mig, der er mange flere – sådan ca. 700 og det er bare fra den dag. Der er så bragt “en sjat” nu og lidt tidligere fra dagen, men for langt størstedelens vedkommende så ligger de der og venter på at blive sorteret og uploadet.

Det var så en mappe fra Mowerina – der ligger så lige 48 i alt med i snit måske 500 fotos i hver – uden jeg ved nøjatigt. Så selvsagt, er det ikke noget, der lige gør sig selv. Noget der hænger over hovedet på mig som en meget sort sky. Både fordi jeg er klar over, at I gerne vil se dem, men også fordi jeg så sandelig gerne ville have det i orden.

Jeg er pernitten, det indrømmer jeg. Hellere intet uploade end uploade noget, jeg ikke er tilfreds med. Selvsagt er kravene til fotos fra min side også blevet større med tiden og nogengange kan jeg vist godt blive lidt for “hys”. Det tror jeg, er meget normalt, men jeg ved det ikke. Også derfor er det dejligt med jeres mening – så med andre ord – vær sød og fortæl, hvad I synes, kommentarfeltet er her tll det samme.

Planen er nu, at skrive alle mapperne op og så lave en oversigt til jer, og når de så er ordnet og uploadet så bliver de streget ud og I får et link til mappen på Flickr, hvor I kan se dem. Det vil også give jer en ide om, hvor stor en opgave der ligger.

Der er flere faktorer i det, dels tager jeg også andre fotos, og har en blog mere, der omhandler alt det, jeg også laver, udover hestene, og også de fotos skal ordnes og uploades. Forklaringer er der nok af, blandt andet har jeg heller ikke mit helbred med mig. Det betyder, at uanset om jeg ville (det vil jeg så heller ikke), kan jeg ikke sidde her i døgndrift, så kan jeg ikke. Det begrænser sig, hvor lang tid, jeg kan bruge her. Jeg gør mit bedste, men tro mig heller ikke ifølge mig selv, er det godt nok. Hvor mange fotos, jeg får taget i år ved jeg ikke, og love noget hverken kan eller vil jeg.

Er jeg på banen, er chancen bestemt stor for, at jeg tager fotos af den simple årsag, at jeg ikke kan lade være. Hvornår jeg får dem ordnet og uploadet kan jeg ikke sige for det afhænger af mange ting. Sidste år var f.eks. præget af min fars lange, lange hospitalsophold også, hvilket naturligt nok tærede yderligere på kræfterne, udover han så tog en tur igen senere, heldigvis ikke så slemt. Og så skal det jo lige siges, at selvom jeg uploader og skriver og gør ved, så er alt dette helt frivilligt og ikke noget, jeg på nogen måde får penge for.

Klik på linket nedenfor for at læse mere, om besparelserne i Svensk Galopp, som betyder nul fotos for en stor del af løbenes vedkommende.

Fotos på Svensk Galopp
Et er mig og mine skriblerier og fotos, jeg tager gør i for egen fornøjelses skyld hovedsageligt, meget værre er det for Stefan Olsson, som jo ligesom lever af det her. Han har taget fotos til hver eneste løbsdag siden 2010, men bliver nu ramt af krisen, som åbenbart også nu rammer i Sverige.

Ikke nok med, det er usikkert og ubehageligt for Stefan helt personligt, men det er overordentligt trist for os andre også, at vi skal undvære de dejlige fotos, vi har kunnet nyde i det mindste, når vi ikke selv har været rundt på banerne. Ingen kan jo være alle steder på en gang, og en ting er publikum, som bestemt er meget vigtige, men derudover er der hestejerene også. Hvis man ejer hest, så tæller hver eneste løb, og det er altså meget sjældent, for ikke at sige sker det jo aldrig, at hestene starter med at vinde Derby eller vinde storløb. Der er mange andre løb, og alle tæller. Det er heller ikke allesammen heste, der nogensinde ser skyggen af et Derby, men alle de andre er skam også med til at holde sporten igang. Man kan jo ikke løbe imod sig selv, og der skal jo mere end et løb til for at gøre en løbsdag. Så alle heste og alle løb tæller i min bevidsthed. Det hele hænger jo sammen.

Så er der alle os “på gulvet”, som også gerne vil se fotos af hestene fra vores stald og fra Danmark iøvrigt, hvis de løber udenbys. Selvfølgelig er det fint med en skreven repportage fra løbsdagen, intet om det, men fotos gør altså en kæmpe forskel. Jeg må give en af mine Facebook-venner ret. Det er uforståeligt, at man sparer på noget så vigtigt, og bygger ny bane istedet for f.eks. Táby-banen, som intet fejler. Nogengange så har man altså lyst til at tage sig til hovedet. Nu har jeg selv for første gang været på Täby sidste år, og det er en skøn bane, der intet fejler. Hvordan er det?: “If it ain’t broken, don’t fix it” – prøv at tænk, hvad det koster at flytte og bygge en ny bane. Der er meget, jeg ikke forstår, og det er så en ting. Så skal det da være, fordi man får en kæmpe sum, fordi der kan bygges boliger, og således alligevel ender med et overskud.

Når vi nu er ved ændringer, så kunne man da ønske sig, at det i det mindste var muligt at følge løbene – også fra Norge og Sverige via Streaming (har lige set løb fra Dubai så skønt), så os der ikke spiller, i det mindste kunne se vores løb, uden trav og alverdens andre ting. Men det kan jeg nok desværre kigge i vejviseren efter, hvis de sparer fotos væk. Så nye tider er på vej, og det er bestemt ikke kun godt.

Tags: ··················

No Comments so far ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield