Horseracing.dk

Horseracing.dk header image 2

The Cup (2011) og Damien Oliver

August 10th, 2014 · No Comments · Film, Nyheder/I avisen, Udenfor Skandinavien

Jeg så film i går aftes. Det var heldigt, at en hesteven på Facebook nævnte, at den kom. Jeg mistede lige lidt af starten, men ikke noget, der gjorde noget for forståelsen af resten. Jeg optog filmen, og så den i går aftes.

Selvfølgelig skulle jeg se den, dels fordi den handler om heste, men endnu bedre blev det, da jeg opdagede, at det er en sand historie om en rigtig jockey og hest.

Historien er om Damien Oliver, der ud af en meget kendt jockeyfamilie. Hans far var jockey og ligeledes hans bror. Med linkene nedenunder og traileren, ødelægger jeg ikke noget ved at fortælle, at filmen indledes med den triste hændelse, at Damiens bror Jason, dør på tragisk vis ved en rideulykke, hvor hesten styrter. Filmen handler om hans kvaler i forhold til, om han overhovedet skal fortsætte som jockey og ikke mindst ride Melbourne Cup 2002 en uge senere.

Det er en godt fortalt film, både på billedsiden og iøvrigt. Nogen vil måske sige, at den sportslige side ikke passer så godt, og sådan havde jeg det i forhold til Stephen Curry, som spiller Damien Oliver. Jeg synes, han var meget stor, men ser man på fotos af den rigtige Damien, så passer det faktisk godt nok og han ligner ham faktisk meget.

Det er en rørende og fin historie, som kun bliver bedre af, at det er en rigtig historie, og langt bedre end mange forsøg på hestefilm. Er du interesseret i heste og selvsagt galopløb, skal du klart se den. Dog skal du huske, at tage Kleenex eller lignende i ed, for rørende, det er den altså også!

Så du den ikke på TV, kan du købe den på Amazon.co.uk for omkring 50,- kr. – det er den helt bestemt værd.


Damien Oliver på Commanding Jewel


Den rigtige Damien Oliver

Se links og mere nedenfor:

Links:

The Cup (2011) på IMDB

Damien Oliver på Wikipedia

Media Puzzle on Wikipedia

Dermot Weld on Wikipedia

ABC News 5. november 2013: Melbourne Cup: Damien Oliver writes latest dramatic chapter with third Cup win aboard Fiorente

The Herald Sun – 14. juli 2013: Damien Oliver’s return from ban gets into gear

The Herald Sun: 16. oktober 2012: Trainer Leon Corstens backs embattled jockey Damien Oliver with Commanding Jewel in Thousand Guineas

The Age – 24. juni 2006: Media Puzzle put down after breaking leg

Herald Sun – 18. oktober 2012: Rob Heathcote believes Australian jockeys should be allowed to have a bet on their own mount

The Sun Herald – 30. oktober 2002:Jockey Oliver loses his fight for life


Se det rigtige Melbourne Cup fra 2002

Damien Oliver vinder Melbourne Cup 2002 på Media Puzzle Foto: Colleen Petch

Tags: ········

No Comments so far ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment