Horseracing.dk

Horseracing.dk header image 2

En uge med tab

March 20th, 2015 · 1 Comment · Diverse, Klampenborg


Imagine og Danny vinder Adalöpning 2013 i Göteborg. En dejlig oplevelse, som jeg er sikker på, vi vil tænke tilbage på med stor glæde, det var en dejlig tur

Det var fredag den 13. i sidste uge, men taget udfra hændelserne dagen efter, skulle det have været lørdag den 13. Som det var startede dagen for mig med, at komme i stalden og opdage, at vores Imaginenowar, som alle ellers håbede var i bedring, havde taget en dejning i forkert retning igen.

Dette var i sig selv slemt nok. Samme morgen fik jeg også meddelelse om et dødsfald. En god venindes far og en dejlig mand, var gået bort i ugen også.

Mens vi stod og havde det skidt med Imagine, som kun fik det dårligere, fik vi melding om, at der på banen var sket et uheld også. Det var Dark Lane (Mingun-Lois Lane), der var snublet og således faldt rytteren – Isabelle Lind af, og brækkede armen slemt. Hesten var desværre ikke til at redde, og måtte aflives på banen.

Hestepiger er, som vi ved seje, så heldigvis ser vi Isabelle i sadlen så snart, det er hende fysisk muligt, er jeg sikker på.

Først på eftermiddagen måtte den tunge beslutning så tages om, at aflive Imaginenowar også. Hun havde haft et langt sygeforløb, og det var ikke rimeligt, at hun skulle lide mere. Vi er altid kede af det, når heste må aflives. Hver eneste gang. Det er trist og det er for os i vores stald ihvertfald en ven, vi ofte har kendt fra føl af, og om ikke andet fra åring. Imaginenowar (Pistachio-Phoenix Phantom) var Hanne Bechmann’s eget opdræt og således har vi fulgt hende fra “børneværelset”, som hun blandt andre delte med The Kicker (Binary File-Munay). Hun var en dejlig hest, med et hjerte større end de flestes og hun gav sig stort set altid mere end 100%, og derfor var det altid en stor glæde, når det gav pote så at sige. Alle var glade for hende og derfor er vi også alle kede af, at vi nu skal undvære hende. Som ofte er trøsten jo så, at hun ikke skal lide mere.

Hvordan det er i større stalde ved jeg ikke, men jeg tænker, at de har det ligedan. Der er altid nogen, der har et særligt forhold til en eller flere heste, og om ikke andet for dem, er det et tab, når en hest må siges farvel.

Der er mange måder at se tabene på, men jeg synes først og fremmest det er en ven, der har givet så meget den kunne, og skal respekteres som sådan. Hver og en, uanset, hvor meget eller lidt de har formået.

Tanker sendes til alle berørte af ovennævnte hestes bortgang, og rigtig god bedring til Isabelle.

Imaginenowar (2009-2015), opdrættet af Bechmann Racing, ejet af LSC stables, Susan Nielsen mfl., og trænet af Hanne Bechmann

Dark Lane (2012-2015), opdrættet af NVA Racing, ejet af NVA Racing, og trænet af Bent Olsen


Dark Lane i paddocken med Kevin Stott og Christel Preuthun på Derbydag sidste år

Tags: ············

One Comment so far ↓

Leave a Comment