Horseracing.dk

Horseracing.dk header image 2

14. oktober – Golden Mile – Uenighedernes holdeplads

October 15th, 2017 · No Comments · Diverse, Foto, Golden Mile, Klampenborg

Saint George vinder dagens første løb under Oliver Wilson

Rafael Oliviera på Screwbox Carlras og Oliver Wilson på Saint George, på vej til vindercirklen

Træner Brian Wilson, Saint George/Oliver Wilson, ejer Patrick Wilson og Alexandra Bjerg

Løbsdagen i går, var ganske anderledes end de fleste andre. I min tid, kan jeg ikke mindes at have oplevet noget lignende. Hvis der har været, har det været en dag, hvor jeg lykkeligvis ikke var der.

Som det var de fleste bekendt inden dagen startede, var banen ihvertfald ikke bedre end den var sidst. Spørgsmålet var så, om den var værre og mindre ridbar. Og det var så her vandene skiltes udover på et andet punkt – åbenbart.

Selv havde jeg ikke fantasi til, at forestille mig, at noget så relativt simpelt kunne give anledning til så lange og mange diskussioner. Men når grundlaget for diskussionen ændrer sig hele tiden, så bliver det svært.

Ihvertfald adstedkom hele det spørgsmål, hvorvidt banen var for farlig at ride på, og hvorvidt, der skulle rides og hvem der red en ihvertfald 1 times forsinkelse. Hestene gik i paddocken, andre heste skulle jo sadles til deres løb, som var det næste og de blev dermed også forsinkede og stod sadlet i evigheder. Derudover var der publikum både på banen og hjemme og selvfølgelig alle trænere og ejere også.

Det lader til, ifølge at der udtalelse fra Oliver Wilson på Galopsport, fredag var blevet holdt et møde omkring forholdene, og senere blev det så bragt i tvivl, hvad der var aftalt på det her møde. Som det var, startede hele diskussionen så igen efter første løb, hvor man skulle tage stilling igen.

Hvem der sagde hvad hvornår, aner jeg intet om. Jeg hørte brudstykker, for jeg, som mange, mange andre, stod jo og ventede på en konklussion på alt det her. Men uagtet alting, kan jeg ihvertfald konstatere, at proceduren omkring det her, trænger for et grundigt kig i sømmene.

Og her må jeg sige, at holder man møder, er det ikke uhørt, at man tager referat. Vil man ikke det, kunne man i disse tider, med telefoner der kan alt, aftale at nogen optager mødet, så der ikke efterfølgende, kan herske tvivl om, hvad der blev sagt og af hvem. Nu er man jo meget fokuseret på, at banen skal køres som en forretning, og så ville det være et god ting, at tage den del fra den verden.

Når det er sagt, mener jeg personligt ikke, nogen skal høre for, at ville stå af hesten under sådanne forhold, eller at de sletter deres heste af samme grund. Og jeg mener til enhver tid, at heste og rytteres sikkerhed skal komme først.

Hvornår det så er sikkert, er åbenbart et meget åbent spørgsmål. Og jeg efterlyser nogle helt konkrete retningslinier alle kunne følge. For som det gik i går, er ihvertfald ikke tilfredsstillende for nogen.

Status var som følger:

14 slettede heste på dagen
5 rytterændringer (uden Nicolaj Stott’s)

Vinderen af dagens hovedløb Golden Mile – Monte Carlo med jockey Rafael Oliviera, Wendi Aarslev, Træner Hanne Bechmann og trækker Søs Kühlmann

Tags: ·········

No Comments so far ↓

There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment