Horseracing.dk

Horseracing.dk header image 2

God bedring til Per-Anders og Jan-Erik

September 14th, 2020 · 1 Comment · Diverse, Foto, Klampenborg, Odense, Øvrevoll Galoppbane

Jeg ledte efter et foto af P.A. og fandt til min store glæde dette af ham om bord på en yndlingshest – Tatoosh, som han her vinder Fawzia Stakes på i 2012

Så skete det igen. Det vi aldrig har lyst til at se, og som heldigvis ikke er ofte, når man tænker på, hvor mange løb, der rides. Når sådan noget sker, ødelægger det resten af løbsdagen (for mig og sikkert mange andre), for tankerne er hos den jockey, der er kommet galt afsted. Som ofte, kan jockeyerne godt falde af, og de behøver heldigvis ikke komme voldsomt galt afsted, og sådan er det heldigvis oftest.

Og så er der andre gange, hvor det går meget galt. Vi har på den konto før haft topjockeys ude af spillet længe, og også en enkelt, der aldrig kom retur. ¨

I lørdags skulle jeg selvfølgelig se Fynsløb som flere andre. P.g.a. Corona, er der jo mange, der ikke bare lige tager derover. Havde det ikke været en faktor var jeg formentlig også taget med. Men som vejret blev og med en ryg der var fuldstændig i nedsmeltning, var det godt det samme, at jeg skulle se her.

Udover at det regnede, som var godt for vores Monte Carlo, så var det så uheldigt, at der også var et styrt, hvor jockey Per-Anders Gråberg faldt af, og fik hesten over sig. Hesten er ikke kommet noget til, hvilket selvfølgelig er godt. Desværre gik det lidt hårdere udover Per-Anders. Umiddelbart gik han fra banen, men klagede over nakkesmerter, og blev taget med på hospitalet. Og det var godt det samme, for det viser sig, at han har brud på 2 nakkehvirvler, og skal som minimum gå med halskrave i 12 uger. Forhåbentlig bliver der ikke brug for operation, men som jeg forstår det, er dette ikke helt afklaret endnu.

Hvis man skal se positivt på det, så kunne sådan en tur let have kostet Per-Anders hans førlighed, så han er faktisk sluppet relativt billigt, selvom det er slemt nok. Dertil kommer, at vi også er ret sent på sæssonen, så de fleste af de største løb er for nuværende redet. Men selvfølgelig vil man gerne ride sine løb.

Det er trist, men det er også at takke for, at det ikke gik værre. Det er immervæk noget at vælte med ca. 60 km i timen og få ca. 450 kilo over sig. Rigtig god bedring til P.A., som nu er den 2. topjockey i denne sæsson, der har måtte hives ud af resten af sæsonen.

Tidligere på året var det Jan-Erik Neuroth som væltede i et træningsarbejde og også har en pæn genoptræning foran sig. Han fik også flere brud omend af en anden karakter. Ham ønsker vi selvfølgelig også alt det bedste.

Sidste år var Jacob Johansen udheldig og måtte også hives ud, efter et styrt rundt svinget i Klampenborg og også han måtte gå med krave længe. Men heldigvis kunne han være retur igen i den nye sæsson, for fuld udblæsning.

Vi bryder os ikke om, når “vores” jockeys kommer galt afsted. Men det en risiko i omgang med så store dyr i sådan en fart. Vi håber inderligt, at både Jan-Erik og Per-Anders er retur i næste sæson i vanlig fin stil. God bedring!

Jan-Erik på Monte Carlo på vej til start i Grand Prix, for præcis et år siden – de vandt

Tags: ········

One Comment so far ↓

Leave a Comment