Horseracing.dk

Horseracing.dk header image 2

Tatoosh & Tanja – en cirkel er sluttet

October 21st, 2020 · 1 Comment · Avl, Diverse, Foto, York Stutteri

Tatoosh og Espen Ski vinder Caprinordic Fawzia Stakes

Tatoosh med ejere, træner og jockey Per-Anders Gråberg efter sejr i Fawzia Stakes

Tatoosh som avlshoppe på York Stutteri

Tatoosh med Toosh Carlras som føl – Foto venligst udlånt af Tanja

Undertegnede med første afkom ud af Tatoosh til åringsauktionen – Toosh Carlras, som nu er i træning hos Rikke Robach Bonde

Så blev det endelig tid til, at jeg kan udgive det her indlæg, som jeg har gået og “trippet” for at få lov at udgive. At det lige bliver i dag er jo bare fantastisk, for dagen i dag er dagen, hvor det hele officielt er faldet på plads. Alle papirer er i orden og det var det, vi ventede på

I disse tider, er det ikke ligefrem super gode nyheder, vi vælter os i. Så meget bedre er det, når der så kommer en. Jeg har ofte været inde på, at noget af det fantastiske ved at være i det her, er alle de søde mennesker, jeg har mødt og stadig møder, bortset fra hestene selvfølgelig. Og det er jo de fantastiske heste, der binder os sammen.

Når man så deler kærlighed til særlige heste med folk, bliver det jo ofte starten på et dejligt venskab. Sådan har det også været for Tanja Ravn Myhre og jeg. Og hesten, jeg taler om er Tatoosh, som vi begge er vilde med. Og sjovt nok, havde jeg lige brugt et yndlingsfoto af hende i mit seneste indlæg.

Forleden skrev hun til mig og fortalte mig en rigtig god nyhed. Nyheden gik på, at Tajna har fået mulighed for at få Tatoosh tilbage. Hende og Camilla Eriksen (Niels Petersen’s kone) ejede hende, da hun var galophest. Senere blev hun så solgt til Stutteri Ras, hvor hun har stået på York. At sige, at Tanja er glad for at få sit hjertebarn tilbage, er en underdrivelse af de større. Da jeg “talte” med hende, var det vist ikke sunket ind endnu. Selvfølgelig glæder det mig på hendes vegne, at Tatoosh kommer til en, der elsker hende så højt, når nu det skal være, at hun skifter hænder. Igen som så ofte, kan jeg sige “når det nu ikke kan være mig”.

I disse tider tager jeg alle gode nyheder, jeg kan få, og det her var bestemt en af dem. jeg vil formentlig vende retur, når der er noget konkret om, hvilken hingst Tatoosh skal besøge. Foreløbig stort tillykke til Tanja med at Tatoosh “er kommet hjem”, som hun føler det. Ikke at Tatoosh som sådan umiddelbart, vil mærke nogen forandring, for hun bliver, hvor hun er – nemlig på York Stutteri

Som væddeløber var Tatoosh (IRE) fantastisk og vandt blandt andre Mowerina og Fawzia Stakes. Og nu hvor jeg tjekker hendes meritter, ser jeg at hendes første start overhovedet var på Øvrevoll faktisk var på min fødselsdag i 2008 – der blev hun så iøvrigt 2. Her kan du se lidt af, hvad hun bedrev:

32 Starter
14 Sejre blandt andre:

MARGARETA WETTERMARKS MINNESLØPNING (L)
LANWADES STUD FILLIES STAKES (L) x2
MINGUN FAWZIA STAKES
BLOOMERS VASE (L)
TEA CUP-LØPNING
CAPINORDIC MOWERINALØB

Derudover en mængde andre gode placeringer.

Maks handicap 89, opdrættet i Irland af Michael McGlynn og har tjent lige knap 1,5 mill. Nkr.

Så fulgte en karriere som avlshoppe, som et langt stykke ad vejen var belagt med problemer. Rigtig sørgeligt var det, at Tatoosh mistede sit første afkom efter Aussie Rules (USA), og havde i starten problemer med at komme i fol. Det er hun så ovre nu, og der er nu udover ham ovenfor efter Juniper Tree (f. 2017) endnu en hingst efter Whilshire Boulevard (f. 2019) og en hoppe efter Juniper Tree (f. 2020). Hvad det næste bliver, er så meget spændende. I skrivende stund overvejes, hvilken hingst, der skal være den næste heldige. En lille solstrålehistorie på en grå og kold dag.

Tatoosh & Tanja – Foto Privat og venligst udlånt af Tanja

Tags: ·········

One Comment so far ↓

Leave a Comment